Δήμος Σαρωνικού: Ξεκίνησε η λειτουργία του 2ου Λυκείου Καλυβίων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, 01:35
Δήμος Σαρωνικού: Ξεκίνησε η λειτουργία του 2ου Λυκείου Καλυβίων
Την προηγούμενη εβδομάδα το 2ο Λύκειο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων στην περιοχή του Λαγονησίου ξεκίνησε την λειτουργία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.462.605,04€, ένα σχολείο κόσμημα για τον δήμο μας, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε 18 μήνες. Το σχολείο κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Σαρωνικού, πρώην ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Ακτημόνων Αγροτών Καλυβίων, το οποίο είχε παραχωρήσει στον δήμο η Περιφέρεια Αττικής. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και το ΕΣΠΑ.

Με την κατασκευή του 2ου Λυκείου, δόθηκε οριστικά λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών των τριών τάξεων του λυκείου της περιοχής του Λαγονησίου.

Μικρά προβλήματα που ανέκυψαν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του σχολείου, τα οποία μεγαλοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση για άλλες σκοπιμότητες (παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του), αντιμετωπίζονται επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού και το σχολείο πλέον λειτουργεί ομαλά. Απάντηση σε όλους αυτούς δίνουν οι ίδιοι οι μαθητές που απολαμβάνουν το νέο τους σχολείο.

Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και στους καθηγητές καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.


Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, 01:35