Δύο τραυματίες από πτώση ιδ. αεροσκάφους στα Καλάβρυτα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 12:56
Δύο τραυματίες από πτώση ιδ. αεροσκάφους στα Καλάβρυτα
Σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο 38χρονος πιλότος και ο 40χρονος συνεπιβάτης ενός μικρού ελικοφόρου μονοκινητήριου αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε λίγο πριν τις 13:00 στα Καλάβρυτα στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Οι επιβάτες, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαΐας, Δημήτρης Φιλιππάτος, είναι σοβαρά τραυματισμένοι εξαιτία των καταγμάτων που φέρουν. Ελικόπτερο σούπερ πούμα έφτασε στην περιοχή του Χελμού και αρχικά παρέλαβε τον έναν τραυματία, που βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος - εκτός του αεροσκάφους - και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρίου. 

Ο δεύτερος τραυματίας - που ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμια του μονοκινητήριου - αφού απεγκλωβίστηκε από άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. λίγο μετά τις 13:30 μεταφέρθηκε και αυτός με ελικόπτερο στο ιδιο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης. Σύμφωνα με το thebest.gr πρόκειται για κατοίκους της Πάτρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου «τσέσνα», και είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι. Στο σημείο της συντριβής βρέθηκε και κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας που ερευνά τα αίτια της πτώσης. Οι πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν ως πιθανότερο αίτιο τον στροβιλισμό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 15:44