Προσλήψεις από το … «παράθυρο» στο δημόσιο, την προεκλογική περίοδο του 2009 από υπευθύνους του Ολυμπιακού Χωριού Α.Ε, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δικογραφίας που είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ήδη έξι από τους υπευθύνους του Ολυμπιακού Χωριού διώκονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για αδικαιολόγητες προσλήψεις και μετατροπές συμβάσεων που έγιναν σε υπαλλήλους την επίμαχη περίοδο.

Η δίωξη αφορά στο κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευθύνες προέκυψαν μετά την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν σε 10 προσλήψεις υπαλλήλων καθώς και στη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου ενώ σε μεγάλο ποσοστό έληγαν και σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο και δη σε προεκλογική περίοδο. Υπολογίζεται ότι 35 υπάλληλοι είδαν εν μία νυκτί να μετατρέπονται οι συμβάσεις τους σε αορίστου, κάτι που τους επέτρεψε να ενταχθούν στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης.

Την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής που θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης