«Η Επιτροπή Σοφών δεν μπορεί να κόψει συντάξεις» ανέφερε το μέλος της, Δημήτρης Μπούρλος, μετά τις πληροφορίες για ύβρεις και απειλές που δέχονται κάποια μέλη της Επιτροπής Σοφών που κατάρτισαν το πόρισμα για το Ασφαλιστικό.

Για το περιστατικό -όπως του μεταφέρθηκε από τα μέλη της επιτροπής στα οποία έγινε η επίθεση- τόνισε πως κάποιοι «εξέφρασαν ορισμένες απειλές σε σχέση με τη σωματική ακεραιότητα δεδομένου ότι με τη συμπεριφορά τους κόβουν συντάξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, όπως είπε στο Mega, δεν έχει δεχτεί απειλές καθώς ήταν από εκείνους που εξέφρασαν διαφορετική άποψη σε σχέση με το πόρισμα.

«Σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μεταφέρθηκαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μετεφέρθη πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είναι απαράδεκτα. Το θέμα είναι ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να κόψει συντάξεις» πρόσθεσε.

«Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα. Εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό. Άλλωστε σας θυμίζω και το εξής: στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης