Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις και το πρωί ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο και το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή πρόσκαιρη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική:Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Κυρίως καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Κυρίως αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 4-6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά καλός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 3-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες το πρωί υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως 4-6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τοπικά θα φθάσουν τα 7-8 μποφόρ. Πρόσκαιρη μικρή εξασθένιση προβλέπεται το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ο καιρός στις Κυκλάδες θα είναι γενικά καλός, αλλά στην Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις και το πρωί ίσως βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 5-7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά καλός καιρός. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 8. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης