Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 13:00
Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης
Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε περιοχές της Αθήνας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ιατρεία.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλάνδρι, στη Νέα Ερυθραία και στο Γαλάτσι, σε έξι από τα οποία διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση - παραβάσεις που αφορούν στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε πέντε ιατρεία στην Αθήνα και στο Νέο Ψυχικό, σε ένα από τα οποία διαπιστώθηκε μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα:
  • σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων και η απασχόληση δύο εργαζομένων, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού
  • σε άλλο εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων και η απασχόληση έξι εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας
  • σε εστιατόριο-ζυθοπωλείο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός αλλοδαπού εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και παράλληλα δεν διέθετε τα προβλεπόμενα νόμιμα έγγραφα παραμονής του στη χώρα, για το οποίο ενημερώθηκε το οικείο αστυνομικό τμήμα
  • σε καφέ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας
  • σε εστιατόριο σνακ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία η απασχόληση 25 εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • σε καφετέρια στο Γαλάτσι διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • σε ιατρείο στην Αθήνα διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 13:05