Ως θύμα προσπάθησε να παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ τον εαυτό του ο 41χρονος σύζυγος της 35χρονης η οποία έπεσε νεκρή πέρυσι το καλοκαίρι με πέντε μαχαιριές που της κατάφερε η 27χρονη σύντροφός του, μη αντέχοντας άλλο να τον «μοιράζεται» μαζί της.

Με απίστευτη απάθεια και αδιαφορία για το κακό που έχει πια γίνει, κατέθεσε ο 41χρονος ο οποίος αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο σ’ αυτό το ερωτικό τρίγωνο, καταστρέφοντας τη ζωή των δύο γυναικών με τις οποίες διατηρούσε παράλληλη σχέση αλλά και των τεσσάρων παιδιών που έφεραν εκείνες στο κόσμο, ως καρπό των έρωτα που είχαν για αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο σύζυγος του θύματος αλλά και ο τρόπος που απευθυνόταν στους παράγοντες της δίκης, εξόργισαν πολλές φορές την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου. Ιδιαίτερα μάλιστα ο …ενικός που χρησιμοποιούσε απευθυνόμενος στην εισαγγελέα είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου που του είπε: «Σταμάτα να μιλάς έτσι γιατί θα αλλάξει και το δικαστήριο στάση απέναντι σου». Αλλά και η εισαγγελέας της έδρας τον κάλεσε να πει την αλήθεια και επιφυλάχθηκε στο τέλος της διαδικασίας να ζητήσει την κράτηση του για ψευδορκία . «Τα παιδιά σας ήταν εκεί ,ένα στο αυτοκίνητο και δυο μπροστά στη μάνα τους πείτε τι είδατε…» του είπε η εισαγγελική λειτουργός . «Κυρία μου σας λέω …» της απάντησε και η εισαγγελέας του είπε με τη σειρά της : «Δεν είμαι κυρία σου…» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα : «Σας μιλάω συνέχεια στον πληθυντικό ,σας δείχνω σεβασμό, καταλαβαίνω ότι είναι ο τρόπος που μιλάτε, αλλά όχι παλιοκουβέντες και ενικός».

Ο άνθρωπος που άλλαζε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα, όπως άλλωστε και τις δύο γυναίκες, με τις οποίες ….μοίραζε τη ζωή του έκαναν την πολιτική αγωή να μιλήσει για «θεατράκι» που παίζει προσπαθώντας να πέσει στο “μαλακά” στη επικείμενη δίκη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα της κατηγορουμένης.

« Έκανα πολλά λάθη, όλα δικά μου . Γι αυτό φτάσαμε ως εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και μια στη φυλακή” είπε, αναζητώντας δικαιολογία για την δική του στάση, στην πίεση που δεχόταν εκείνη την περίοδο , από τα οικονομικά προβλήματα ,που όπως είπε είχε , και το ποτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φώναζε ο μεγάλος μου γιος . Εγώ έτρεξα και είδα δυο γυναίκες κάτω. Είπα σκοτώθηκαν στο ξύλο. Όλα τα ρούχα τους ήταν σχισμένα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε μαχαίρι…» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας: «Έδωσα δυο σκαμπίλια στην κατηγορούμενη και της είπα φύγε».

Λίγο αργότερα άλλαξε την περιγραφή λέγοντας πως είδε τους δυο γιούς του να κρατάνε την κατηγορούμενη ενώ η μητέρα τους ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος . «Όταν πήγα μου είπε η γυναίκα μου ” με έσφαξε” . Φοβήθηκα έτρεξα να πάω στο νοσοκομείο».

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως από το 2010 διατηρούσε παράλληλη σχέση και με τις δυο γυναίκες. Όταν το 2014 αποκαλύφθηκε το μυστικό του , ο μάρτυρας περιέγραψε ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δυο γυναικών. Για τον εαυτό του ισχυρίστηκε πως έτρωγε ξύλο από τη γυναίκα του και ότι η κατηγορούμενη, μια φορά, του επιτέθηκε με καυτό λάδι. «Δεν ήταν και τίποτα» , όμως είπε επιχειρώντας να μειώσει την αξία του επεισοδίου.

Εισαγγελέας : Γιατί;
Μάρτυρας : Λάθη έκανα, αυτά μας έφεραν εδώ.
Εισαγγελέας : Ο καθένας κάνει τα λάθη του και τα πληρώνει.
Μάρτυρας : Ναι, έχετε δίκιο.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως ο 41χρονος, παρά τα όσα βίωσαν και βιώνουν τα παιδιά που είχε με το θύμα δεν τα βλέπει. Στις ερωτήσεις της έδρας για ποιο λόγο δεν τα συναντά ο 41χρονος είπε ότι τους τηλεφώνησε “δυο τρεις φορές αλλά δεν απαντούσαν” και ότι μετά “τα παράτησα” . Μάλιστα, επικαλέστηκε και ασφαλιστικά μέτρα που του απαγορεύουν, όπως είπε, να τα πλησιάσει..
Μάρτυρας : Η κατηγορούμενη μου έλεγε να πηγαίνω να τα βλέπω τα παιδιά μου, να βγούμε όλοι μαζί βόλτα.

Πρόεδρος: Άλλα λέτε προανακριτικά…
Μάρτυρας: Δεν τα έχω πει…ήμουν πιεσμένος….

Διαβάστε επίσης: Άγριο έγκλημα στο Κορωπί: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης