Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, 20:17
Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός
Εκδηλώσεις για τις Γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων διοργάνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 20.30 το βράδυ με μια μουσικοχορευτική παράσταση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
 
«Μας συγκλονίζει η βαρβαρότητα της Γενοκτονίας και μας γεμίζει αποτροπιασμό το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά η Τουρκία διαστρεβλώνει τα γεγονότα και συνεχίζει την άτεγκτη στάση της άρνησης του εγκλήματος και της απόκρυψης της ιστορικής αλήθειας» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης.

Δείτε την εκδήλωση:Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την Τουρκία ότι περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπογράμμισε ότι «η αναβίωση του νεοοθωμανικού οράματος είναι πιο ορατή από ποτέ».«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε φόρο τιμής και το χρέος μας για διατήρηση άσβεστης της μνήμης, για όλους εκείνους τους ανθρώπους μας, που έδωσαν ανυπολόγιστα και δυσανάλογα υψηλό φόρο αίματος για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία» επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι η γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων «παραμένει στη συλλογική μνήμη ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και ως ένα έγκλημα στο οποίο τόσα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.
 
Το τηλεοπτικό σποτ του ΥΠΕΘΑ για την εκδήλωση:
Νωρίτερα, οι εκδηλώσεις του ΥΠΕΘΑ ξεδιπλώθηκαν κατά μήκος του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τις 11.00 και μετά, με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, 03:24