Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Μάνδρας και της Μαγούλας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και τις πολυάριθμες δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μαγούλα συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:30 έκλεισε από τη μεγάλη ποσότητα ύδατος και τη λάσπη η κεντρική οδός Αθανασίου Διάκου, ενώ στην περιοχή πλημμύρισαν και κατοικίες.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από την οδό Αθανασίου Διάκου στη Μαγούλα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φακός του zougla.gr σε πλημμυρισμένο σπίτι:

Η Πυροσβεστική το τελευταίο διάστημα δέχτηκε 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας, καθώς πανικόβλητοι κάτοικοι ζητούσαν τη συνδρομή της, με τις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις όμως να αντιμετωπίζονται εύκολα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων από πολλά σπίτια και δρόμους, ενώ μέχρι τις 18:00 η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 70 κλήσεις για αυτόν τον σκοπό.

Στην περιοχή βρίσκονται 40 οχήματα με 95 πυροσβέστες, κινητό επιχειρησιακό κέντρο, δύο γερανοφόρα, ένα ερπυστριοφόρο και μια λέμβος με δύτες, καθώς και ασθενοφόρα.

Η οδός Αθανασίου Διάκου που αποκλείστηκε

Στο σημείο φτάνουν και ενισχύσεις, με ειδικά μηχανήματα απάντλησης υδάτων, από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η διέλευση των δρόμων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Δείτε εικόνα από τον δρόμο που οδηγεί στην Αττική Οδό:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης