Κύκλωμα το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας σε συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ασπρόπυργου στις 4 Απριλίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 368 κιλών συσκευασμένη σε ασκούς αποθήκευσης υγρών, η οποία είχε μεταφερθεί στον χώρο με ημιφορτηγό αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν επίσης 131 κιλά σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε θάλαμος τρέιλερ φορτηγού διεθνών μεταφορών με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας στο οποίο είχαν κατασκευάσει ειδική κρύπτη στο πάτωμα για την μεταφορά των ναρκωτικών σε χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, Έλληνας υπήκοος 63 ετών, καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρείας οδικών μεταφορών στον οποίο ανήκε ο θάλαμος, Έλληνας υπήκοος 56 ετών.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος σύλληψης και με την συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη σε κατοικία στην περιοχή Ν. Περάμου Αττικής Αλβανός υπήκοος 22 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους οργανωτές του κυκλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 παρόμοιοι ασκοί αποθήκευσης υγρών και δύο κλειδιά από φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το κύκλωμα για μεταφορές ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Συνολικά στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν 498,9 κιλά κάνναβης, ένα ημιφορτηγό, ένας θάλαμος φορτηγού διεθνών μεταφορών, τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, τρία δίκυκλα, πέντε κινητά τηλέφωνα και 1.450 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης