Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες σε πεζούς και βενζινάδικα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 12:23
Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες σε πεζούς και βενζινάδικα

Τριμελής σπείρα νεαρών που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (18/11) στην περιοχή των Αχαρνών, έπειτα από καταδίωξη, τρία άτομα, ηλικίας, 17, 21 και 23 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων κατ' εξακολούθηση, για σύσταση και συμμορία και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν, νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων ή αναζητούσαν πεζούς σε ερημικούς δρόμους. Στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το ευνοούσαν, εισέβαλλαν σε πρατήρια και, αφού ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους με χρήση όπλων, εφοδίαζαν το όχημά τους με καύσιμα και διέφευγαν. Εναλλακτικά, αφού εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που κινούνταν μόνα τους, τα πλησίαζαν και με τη χρήση σωματικής βίας τούς αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Οι δράστες για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ αυτοκίνητα παλαιού κυρίως τύπου, τα οποία είχαν κλέψει λίγο πριν από τη διάπραξη των ληστειών και κινούνταν με αυτά προς αναζήτηση των «στόχων» τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, γάντια και περιλαίμια.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 12:35