Μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό Αμερικανού φωτογράφου ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας υπήρξε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στο γήπεδο μπάσκετ, που βρίσκεται στο Λόφο Στρέφη.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, ένας πατέρας ενώ βρισκόταν στον Λόφο του Στρέφη δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ, μόλις πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, έγινε χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να ξυλοκοπούν νεαρή κοπέλα που ήθελε να μπει να παίξει μπάσκετ και δεν την άφηναν, χτυπώντας την στη συνέχεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της κάνει λόγο για «επίθεση» που δέχθηκαν αστυνομικοί από ομάδα 15 περίπου ατόμων και μιλούν για μία προσαγωγή ατόμου στη ΓΑΔΑ.

Εντούτοις σύμφωνα με την καταγγελία του χρήστη του Twitter που ανέβασε τα παρακάτω βίντεο, ο πατέρας χτυπήθηκε και προσήχθη από τα ΜΑΤ ενώ έπαιζε μπάσκετ με το παιδί του στο γήπεδο μπάσκετ στο Λόφο Στρέφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δέχτηκε επίθεση από επτά αστυνομικούς, ενώ άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος στο ΑΤ στην Καλλιδρομίου, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό πως η προσαγωγή του άνδρα μετετράπη σε σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη αυτή αναίτια και προκλητική επίθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα κόλαφο της «Le Monde», που αφιερώνει εκτενές άρθρο της για τα Εξάρχεια και το «Μετρό της διχόνοιας», αναφέροντας ότι «οι διαμαρτυρόμενοι αντιλαμβάνονται το έργο ως συνέχεια της αυταρχικής στροφής που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης