Μία oπλοβομβίδα εξερράγη το πρωί στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού να χάσει τη ζωή του και δύο στρατιωτικοί να τραυματιστούν σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι τρεις πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν την οπλοβομβίδα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (ΓΝΔ), ενώ ο 47χρονος νεκρός πυροτεχνουργός (κατείχε τον βαθμό του ανθυπολοχαγού) διακομίστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του ΓΝΔ, κ. Λαζόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι η κατάστασή τους είναι καλή και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δύο άνδρες (ένας ταγματάρχης και ένας μόνιμος επιλοχίας – εθελοντής μακράς θητείας) φέρουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτήν τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραύματα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρξε άσκηση στην περιοχή και οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σήμερα να καταστρέψουν τα πυρομαχικά.

EΔΕ διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το δυστύχημα στο Διδυμότειχο, με έναν πυροτεχνουργό του Στρατού νεκρό και δύο τραυματίες, διετάχθη από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.10, στο πεδίο βολής – πεδίο ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Των ερευνών για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος από πλευράς στρατιωτικής δικαιοσύνης προΐσταται ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς αρμοδίων στρατιωτικών Αρχών ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή για τον σκοπό αυτόν, έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος εξέφρασαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης