Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Γλυφάδα, δύο 21χρονοι άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης, οι δύο άνδρες έγιναν αρχικά αντιληπτοί από Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να κινούνται πεζοί έξω από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, έχοντας ο ένας από αυτούς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αξιωματικός ακολούθησε τους δυο άνδρες και τους γνωστοποίησε την ιδιότητά του, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, επετεύχθη η ακινητοποίηση και η σύλληψη τους .

Όπως εξακριβώθηκε λίγο πριν τη σύλληψη τους είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, με σκοπό τη ληστεία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί η εξωτερική κεντρική πόρτα ήταν κλειδωμένη από υπάλληλο της επιχείρησης.

Στην κατοχή τους καθώς και στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν μεταβεί στο ξενοδοχείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο φακοί, τρία γάντια και τρία κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και πραγματοποιούσαν ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέρχονταν στους χώρους υποδοχής των ξενοδοχείων και με την απειλή όπλου αφαιρούσαν από τους υπαλλήλους τις εισπράξεις.

Πιο αναλυτικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7-4-2013), με την παραπάνω μεθοδολογία και τρόπο δράσης διέπραξαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε ισάριθμα ξενοδοχεία στη Γλυφάδα, την Καλλιθέα, τον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης