Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για ενημέρωση πάνω στο θέμα του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια).

Την ενημέρωση κλήθηκαν να κάνουν εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ο πρόεδρος Στέλιος Μανουσάκης, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Σταματογιάννης Γιώργος και ο σύμβουλος του Συλλόγου Γιώργος Καραμιζάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν οι άνθρωποι που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του χαρατσιού και ποιες νομικές δυνατότητες υπάρχουν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ως προς την πολιτική διάσταση του θέματος υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που την απαντά. Η απόφαση του να μην πληρωθεί το χαράτσι αφορά καθέναν προσωπικά. Άπαξ όμως και κάποιος αποφασίσει να μην πληρώσει το χαράτσι, ο δήμος θα είναι κοντά του, με τη βοήθεια και τη στήριξη της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Στη συζήτηση ήταν παρόντες όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πληρωμή του παράλογου αυτού χαρατσιού, καθώς επίσης και στην όποια απόφαση της Δ.Ε.Η. για διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης