Εξώδικο στο zougla.gr απέστειλε ο ο πρώην αστυνομικός διευθυντής και επί χρόνια διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, Θανάσης Σκάρας, διαμαρτυρόμενος για το δημοσίευμα με τίτλο «Όπλα και ναρκωτικά στα σπίτια του αστυνομικού-συνεργάτη της Χ.Α.».

Ο κ. Σκάρας αναφέρει πως έχει κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που τον βάραιναν ενώ ζητά να αναρτηθεί από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα το παρακάτω κείμενο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακαλούμε και ζητάμε συγγνώμη από τον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αθανάσιο Σκάρα για το από 2-10-2013 δημοσίευμά μας με τίτλο «Όπλα και ναρκωτικά στα σπίτια του αστυνομικού-συνεργάτη της Χ.Α.».

Ζητάμε συγγνώμη για την εν γνώσει μας διαπόμπευση και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ Αθανασίου Σκάρα για το ψευδές περιεχόμενο του προειρημένου άρθρου.

Ειδικώτερον, ζητάμε συγγνώμη για το ότι εν γνώσει μας παρανόμως δημοσιοποιήσαμε ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος του “γεγονότα”, καθώς και για το ότι φέραμε στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο απόρρητων δικαστικών εγγράφων της τότε εν εξελίξει κύριας ανάκρισης, δημιουργώντας την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό, στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ότι ήταν ένοχος σοβαρότατων κακουργημάτων και ότι ήταν Αξιωματικός – συνεργάτης της Χρυσής Αυγής, ενώ γνωρίζαμε ότι ήταν ψευδή και με αυτόν τον τρόπο τον εμφανίζαμε ως ένοχο, ενέργεια μας που είχε ως αποτέλεσμα και την άδικη προσωπική κράτησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σκάρας, τον οποίο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε ως άνθρωπο και ως Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι υπόδειγμα νομοταγή πολίτη και επαγγελματία Αξιωματικού, έχει υπηρετήσει με απόλυτη επιτυχία σε θέσεις ευθύνης και εκφράζουμε την λύπη και την συγγνώμη μας, που εν γνώσει τον διαπομπεύσαμε με καταστροφικές συνέπειες για την καριέρα και τη ζωή του. 

Δηλώνουμε και πάλι ότι σεβόμαστε την τιμή, την υπόληψη και εν γένει την προσωπικότητα του κ. Αθανάσιου Σκάρα και στο μέλλον θα απόσχουμε από οποιαδήποτε προσβολή του προσώπου του, όπως και από τη δημοσίευση του περιεχομένου απόρρητων δικαστικών εγγράφων χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το zougla.gr, σεβόμενο την δεοντολογία και τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες πράγματι αθωώθηκε ο κ. Σκάρας, τον Μάρτιο του 2017 είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Αθώος ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα», στο οποίο ξεκάθαρα αναφερόταν πως ο κ. Σκάρας απηλλάγη από τις κατηγορίες σε βάρος του. 

Όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα συγκεκριμένα:

Αθώος έπειτα από δικαστική διαμάχη σχεδόν τεσσάρων ετών κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής και επί χρόνια διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, Θανάσης Σκάρας.

Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξεις για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, διακεκριμένη κακουργηματική οπλοκατοχή, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ο Θ. Σκάρας βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες το 2013 έπειτα από έρευνα και σχετική δικογραφία των συναδέλφων του στο Εσωτερικών Υποθέσεων και προφυλακίσθηκε για επτά μήνες.

Με το με αριθμό 2951/2016 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίθηκε ότι πρέπει να απαλλαγεί από τις περισσότερες κατηγορίες και να παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστεί για υπεξαγωγή εγγράφων και παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα, και ο εισαγγελέας στην πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο είχε δεχτεί ότι «είναι αθώος για τις άλλες κατηγορίες και πρέπει να παραπεμφθεί μόνο για υπεξαγωγή εγγράφων και παράνομη οπλοκατοχή».

Την περασμένη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τον Θανάση Σκάρα αθώο, εδέχθη ότι απεδείχθησαν οι ισχυρισμοί του για τις σε βάρος του κατηγορίες και αξιοποίησε υπέρ του και την εξέταση του μάρτυρα του πραγματογνώμονα στον τομέα των όπλων, Γεωργίου Ραυτογιάννη, όσον αφορά στην κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης