Νεκρός από τις σφαίρες άγνωστων εκτελεστών έπεσε ο 35χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και πρώην «μπράβος», Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ενώ  βρισκόταν έξω από καφετέρια στη λεωφόρο Βεΐκου 109, στο Γαλάτσι.

Ο Γ. Α. στις 16:20 έφτασε στην καφετέρια Flo Café, με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας φίλος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καφετέρια, σύμφωνα με πληροφορίες, τον περίμεναν ο αδελφός του, ο τραγουδιστής Αλέκος Ζαζόπουλος και ο μουσικοσυνθέτης Πάνος Καπίρης.

Ο Αναγνωστόπουλος κατέβηκε και προχώρησε στο πεζοδρόμιο, ενώ ο συνοδός του συνέχισε για να βρει χώρο να παρκάρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, χωρίς να το αντιληφθεί, μία μοτοσυκλέτα σταμάτησε πίσω του και δύο άτομα, που φορούσαν κράνη και φόρμες μοτοσικλετιστή, τον πυροβόλησαν 8 φορές, χρησιμοποιώντας ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9 mm. Μία σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα.

Το θύμα ήταν οπλισμένο, όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Στο στόχαστρο των εκτελεστών

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία της νύχτας. Στις 23 Μαρτίου 2006, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς σε ενέδρα που είχαν στήσει στην πυλωτή του σπιτιού του στην Καλογρέζα, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου 2008 κάποιοι πυροδότησαν με τηλεχειρισμό ισχυρή βόμβα σε σημείο απ’ όπου περνούσε το αυτοκίνητό του. Τότε είχε σωθεί χάρη στο θωρακισμένο τζιπ που χρησιμοποιούσε.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία ανακάλυψε ένα ολόκληρο εργαστήριο κατασκευής βομβών σε αποθήκη νυχτερινού κέντρου στου Ψυρρρή, ενώ για την επίθεση στην Καλογρέζα συνελήφθησαν δύο Αλβανοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αναγνωστόπουλος πίστευε ότι το κύκλωμα των εκτελεστών που τον καταδίωκε είχε εξαρθρωθεί από την Αστυνομία.  Άλλωστε, ο ίδιος, εδώ και καιρό, άφηνε γενικώς να εννοηθεί ότι είχε αποσυρθεί από την «ενεργό δράση» στα κυκλώματα της νύχτας και τον απασχολούσαν μόνο οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008 έγινε βομβιστική επίθεση στο κέντρο «Νότες live», ιδιοκτησίας του, στην Ιερά οδό.

Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Ο 35χρονος Γιώργος Αναγνωστόπουλος υπήρξε από μικρή ηλικία φίλος και πρωτοπαλίκαρο του Θέμη Καλαποθαράκου, του μεγαλύτερου θρύλου στον κόσμο της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 25 Ιουλίου 2000 στο Σχοινιά.

Ο Καλαποθαράκος θεωρείται ο τελευταίος μεγάλος της παραδοσιακής σχολής «νονών» της νύχτας στο λεκανοπέδιο Αττικής. Όταν, όπως λέγεται, ίσχυε ακόμη ο «κώδικας τιμής» και η «μπέσα» των πιστολάδων. Όταν ακόμη και η προστασία ήταν πιο «ανθρώπινη»: η «επιχειρηματική» τακτική του Καλαποθαράκου ήταν να αποσπά εκβιαστικά «λίγα χρήματα από πολλούς» παρά «πολλά από λίγους»… 

Αυτής της σχολής λέγεται ότι ήταν και ο Γ. Αναγνωστόπουλος. Βέβαια, οι δρόμοι τους με τον Θέμη Καλαποθαράκο είχαν χωρίσει λίγο πριν τη δολοφονία του, όμως προσπάθησε να εκδικηθεί για το θάνατό του. Στις 30 Ιουλίου 2000, πέντε ημέρες μετά την εκτέλεση του φίλου του, πυροβολεί και τραυματίζει τον Γ. Κοτρίδη, στο Λουτράκι.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2002, καθώς “έλυνε” μία χειροβομβίδα σε μία καφετέρια στο Θησείο, τραυματίστηκε όταν ενεργοποιήθηκε ο πυροκροτητής.

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ήταν παντρεμένος, εν διαστάσει, και είχε δύο παιδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης