Έλεγχος σε ετεροχρονισμένες δηλώσεις παιδιών

Έλεγχος σε ετεροχρονισμένες δηλώσεις παιδιών
Το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) μπήκε, σήμερα, στο τμήμα Γεννήσεων της δ/νσης Αστικής Κατάστασης του δήμου Αθηναίων, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, προκειμένου να συνδράμει στον έλεγχο που έχει ξεκινήσει ο δήμος Αθηναίων για τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησης παιδιών.

Από τον πρώτο έλεγχο του δήμου Αθηναίων προέκυψαν 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησης παιδιών εκτός μαιευτηρίου το 2011 που αυξήθηκαν σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. Κάθε δήλωση αφορούσε περισσότερα από ένα παιδιά.

Η μεγάλη απόκλιση των γεννήσεων τη διετία 2012-2013 δημιούργησε εύλογες υπόνοιες στον κ. Καμίνη για ύπαρξη κυκλώματος με στόχο τα πολυτεκνικά επιδόματα. Γι αυτό κάλεσε το ΣΕΕΔΔ για έρευνα στο Ληξιαρχείο του δήμου, αλλά και απέστειλε αίτημα προς την ΚΕΔΕ ώστε να ελεγχθούν όλα τα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια των δήμων της χώρας.

Αρνητική απάντηση της Ιντερπόλ στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με απάντηση που εστάλη από τα κεντρικά της Ιντερπόλ στη Λιόν, προς την Ελληνική Αστυνομία, η οποία είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, η μικρή Μαρία δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των παιδιών που αναζητούνται από τις διεθνείς αστυνομικές Αρχές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, 17:27