Με τηλεφώνημα που έγινε στις 16:21 στα γραφεία της zougla.gr, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Λαϊκή Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στις 5:50 το πρωί εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή.

Η κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της zougla.gr ήταν από απόκρυψη. Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε επιτακτικά να μιλήσει με δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Τον συνέδεσαν αμέσως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοσιογράφο που σήκωσε το τηλέφωνο ανέφερε πολύ βιαστικά τα εξής: «Η οργάνωση «Λαϊκή Δράση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του οχήματος των ΜΑΤ. Επίσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί  σε κάδο σκουπιδιών πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και θα εκραγεί σε 15 λεπτά».

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την «περίεργη» κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο μας.

Από τη φωνή μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της επίθεσης

Η κλούβα των ΜΑΤ, η οποία μετέφερε είκοσι τρεις αστυνομικούς, δέχτηκε στις 5:50 το πρωί πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη, στο Γουδή.

Η κλούβα ξεκίνησε από την οδό Κοκκινοπούλου, όπου βρίσκεται η βάση των ΜΑΤ, με προορισμό το υπουργείο Πολιτισμού.

Ξαφνικά, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και το δεξιό πίσω λάστιχο της κλούβας έσκασε. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε δεύτερος κρότος και μια βολίδα καρφώθηκε στο πίσω δεξιό μέρος της μηχανής.

Ο οδηγός της κλούβας κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος και να επιστρέψει στη βάση, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους επιβαίνοντες.

Σε κατοχικό πολυβολείο ο σκοπευτής

Αναφορικά με τον τόπο από τον οποίο πυροβόλησε ο δράστης, οι έρευνες από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκαν σ’ ένα κατοχικό πολυβολείο που βρίσκεται στον περιφραγμένο χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στη zougla.gr απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο σκοπευτής να βρισκόταν σε κάποιο σημείο του δρόμου, αφού τόσο οι επιβαίνοντες στην κλούβα, όσο και δύο αστυνομικοί που έκαναν περιπολία σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο, δεν αντελήφθησαν κάποια ύποπτη δραστηριότητα.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστή η μαρτυρία ενός άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις, αφού όπως κατέθεσε στους συναδέλφους του είδε μια λάμψη την στιγμή που ακούστηκε ο πυροβολισμός από τον εσωτερικό χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Δύο καλάσνικοφ τα όπλα της επίθεσης

Δύο όπλα, τύπου καλάσνικοφ, χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ χθες το πρωί εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ.

Το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί «προδίδει» ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να θεωρούν βέβαιο ότι στο σημείο υπήρχε και τρίτο άτομο, που έκανε τον τσιλιαδόρο.

Από το ένα όπλο προέρχονται οι τρεις και από το άλλο όπλο οι τέσσερις κάλυκες που εντοπίστηκαν.

Χθες αργά το απόγευμα, μετά από παραγγελία, ο εισαγγελέας ήρε το άσυλο και οι αστυνομικοί διενήργησαν αυτοψία στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου εντόπισαν πέντε κάλυκες.

Τα τμήματα των βολίδων που σφηνώθηκαν στη μηχανή και στο λάστιχο της κλούβας και οι κάλυκες που βρέθηκαν είναι διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

«Η επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ ερευνάται. Οι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μέσα στο όχημα, πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης