Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε ο  κατηγορούμενος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου,  το Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, ο οποίος  καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση να μην του αναγνωριστεί κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας της έδρας τον χαρακτήρισε εξάλλου ψυχρό εγκληματία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη  πως είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού για να μην του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε πως ο κατηγορούμενος έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, αλλά  και ότι ο 57χρονος «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».

«Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω’, είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις», τόνισε  η εισαγγελέας. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία υποστήριξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με έπνιγε το άδικο. Πήγα  στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ,  δεν θυμάμαι πόσες φορές…Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης