Ένταλμα σύλληψης εναντίον αστυνομικού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2010, 17:17
Στέφανος Χίος
Ένταλμα σύλληψης εναντίον αστυνομικού
Πολύ πιο σοβαρή απ’ οσο θέλει να την παρουσιάζει η Αστυνομία αποδεικνύεται τελικά η επιχείρηση της εξάρθρωσης του μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας, στην οποία παρουσιάζεται ως «εγκέφαλος» ο 47χρονος Δημήτριος Καπές - Καπετανάκης, παλιός γνώριμος της Ασφάλειας Αττικής. Πριν από λίγο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές Αρχές εναντίον αστυνομικού - ειδικού φρουρού, ο οποίος φέρεται να αποπειράθηκε, την ώρα που γινόταν η επιχείρηση από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, να ειδοποιήσει τη συμμορία για τις προθέσεις των Αρχών. Έριξε «σύρμα», δηλαδή, ότι η Αστυνομία θα τους συλλάβει.

Εναντίον του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, άγνωστο για ποιο λόγο. Εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες από την ανακριτική διαδικασία, τότε υπάρχει πιθανότητα μέσα στο κύκλωμα της εκμετάλλευσης γυναικών να είχαν παρεισφρήσει και άλλοι επίορκοι αστυνομικοί, που παρείχαν εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις, με το αζημίωτο.

Εναντίον του Καπέ ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματεμπορία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά όχι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη στον 10ο τακτικό ανακριτή.

Ως γνωστόν, το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, συνελήφθη ο Δημήτρης Καπές, ο οποίος επέβαινε σε θωρακισμένο αυτοκίνητο, που συνόδευαν άλλα τρία άτομα.

Επίσης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 23 ετών, κατηγορούμενοι οι τέσσερις ημεδαποί για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ο αλλοδαπός για σωματεμπορία και οι δύο αλλοδαπές για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Επίσης, αναζητούνται εννέα ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε ότι οι πέντε πρώτοι συλληφθέντες μαζί με τους αναζητούμενους συνεργούς τους είχαν συγκροτήσει «σύγχρονης μορφής δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον 47χρονο ημεδαπό, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, υπό τη μορφή «τομέων-πυρήνων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής.

Μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έστελναν σε ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία και σπίτια της περιοχής της Αττικής, όπου τις οδηγούσαν άλλα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει το ρόλο αυτό, μέσω δεκάδων αγγελιών (ροζ αγγελίες) που δημοσίευαν σε διάφορες πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες παρέδιδαν το σύνολο της αμοιβής τους στους «οδηγούς-μέλη», οι οποίοι, αφού τους απέδιδαν ένα μικρό μέρος, παρέδιδαν τα υπόλοιπα στους «ταμίες» της οργάνωσης. Η διαπλοκή της οργάνωσης θυμίζει ταινίες της Μαφίας.

Κατασχέθηκαν:

• Τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
• Δεκαοκτώ κινητά τηλέφωνα

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ είναι σίγουρο ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για μια υπόθεση που είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ όσο θέλει να την παρουσιάζει η ΕΛΑΣ. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης Καπές, δεν ήταν ένας απλός παραβατικός, που αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από το εμπόριο λευκής σαρκός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν κύκλωμα σωματεμπορίας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2010, 17:18