Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών του Βόλου, οι οποίοι τίμησαν την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Φοιτητές αλλά και άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν στις πορείες με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην συνέχεια να κατευθυνθούν έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, όπου και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί μικροεπεισόδια στα τραπεζικά υποκαταστήματα των Κύπρου και Proton στην Ιάσονος, αλλά και EuroBank στην Δημητριάδος, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν στις ρίψεις αντικειμένων εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, με χημικά κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να σπάσουν την πορεία, αφού τα αναπνευστικά προβλήματα οδήγησαν σε δεκάδες λιποθυμίες πολιτών και υπαλλήλων των ανοιχτών καταστημάτων, τα οποία έδωσαν στέγη σε ανήμπορους να αναπνεύσουν πολίτες.

Εν συνεχεία, ο έλεγχος χάθηκε και μικρές ομάδες εμφανίζονταν από διάφορα σημεία και συγκρούονταν σε όλο το μέτωπο του κέντρου της πόλης, από το Δημαρχείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ανταπαντούσαν κάνοντας χρήση χημικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ μεγάλο μέρος της πορείας βρήκε άσυλο στο Πανεπιστήμιο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης