Επαφές του προέδρου του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού, στη Βομβάη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 22:00
Επαφές του προέδρου του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού, στη Βομβάη
Σημαντικές επαφές για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας, είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού «Outbound Travel Mart», που πραγματοποιείται στη Βομβάη της Ινδίας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας που διεκδικεί δυναμικά μερίδιο στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Στο περιθώριο της έκθεσης, είχε σειρά επαφών με επιφανείς παράγοντες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ινδίας, καθώς και της αγοράς του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Ασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε μεταξύ των άλλων συνάντηση εργασίας με τον Jaykumar Rawal, υπουργό Τουρισμού της Μαχαράστρα, -της μεγαλύτερης ομόσπονδης πολιτείας της Ινδίας η οποία αριθμεί 95 εκ. κατοίκους - καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού οργανισμού τουρισμού της Μαχαράστρα, V. Waghmare.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι τρόποι συνεργασίας με την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, ο οποίος αποτελεί έναν τομέα όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Ινδίας, V. Suresh, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα δρομολόγησης γόνιμων συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

«Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης του τουρισμού υγείας, στην Ινδία, αλλά και στην ευρύτερη αγορά της Ασίας. Αναγνωρίζοντας την τεράστια δύναμη που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τα οφέλη από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στόχος μας είναι να προβάλουμε τον πλούτο της χώρας μας στο εξωτερικό και να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 22:00