Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών, κοντά στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία σε μια περιοχή με πολλά ελαιόδεντρα, δυστυχώς έλαβε πολύ σύντομα εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, πέρασε στον Δήμο Ερυμάνθου.  Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα δήμου Πατρέων Αχαΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φλόγες βοηθούντων και των ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, προχώρησαν ακάθεκτες, παρά τις συνεχείς και εντατικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το πύρινο μέτωπο έχει ήδη επεκταθεί και καίει τα πάντα στο πέρασμά του στον Δήμο Ερυμάνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά έχει φθάσει πολύ κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση που έχει ήδη εκκενωθεί, το ίδιο  και ο οικισμός Αγία Παρασκευή,  μετά το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 για την εκκένωση τους. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση (Μέτζαινα) και Αγία Παρασκευή (Τοπόλοβα) να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

«Θα είναι μακρύ το βράδυ» τόνισε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής. «Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σίγα σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην κατάσταση της φωτιάς.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου, ενώ επισήμανε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει στο Δήμο Ερυμάνθου. «Καίει σε δασική έκταση με πεύκα» πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη. Ανέφερε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης τόσο για τις επίγειες όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Παράλληλα σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης