Συνεχείς είναι οι έλεγχοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στους ισολογισμούς διάφορων φορέων του Δημοσίου, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη μη ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού τους.

Ενδεχόμενες παρεκκλίσεις στο τελευταίο κρίσιμο τρίμηνο του 2014 μπορούν να επηρεάσουν τα δημοσιονομικά και ήδη πρώτοι στη σχετική λίστα του ΓΛΚ φιγουράρουν Ασφαλιστικά Ταμεία, Υγεία, και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ασφαλιστικοί φορείς βρίσκονται στο όριο, καθώς έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούνται, παρά το μεγάλο «ψαλίδι» στις δαπάνες τους τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορέων αυτών προκειμένου να βρεθούν μετρητά και να «βγει» η χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά ενώ το κυβερνητικό επιτελείο παραμένει σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ανά πάσα στιγμή δικαστικές αποφάσεις ανατρέπουν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης προηγούμενων ετών, μετατρέποντας σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης