Επίσκεψη μελών του ΟΑΣΕ στον «Ελληνικό Κόσμο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 03:10
Επίσκεψη μελών του ΟΑΣΕ στον «Ελληνικό Κόσμο»
Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επισκέφθηκαν 300 περίπου συμμετέχοντες της 17ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη).

Μετά το πέρας των χθεσινών εργασιών της Συνόδου, όπου, υπό Ελληνική Προεδρία, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, προς όφελος όλων των λαών της περιοχής του ΟΑΣΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» για να πραγματοποιήσει δεξίωση.

Οι 300 εκπρόσωποι από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ κατά την παραμονή τους στον «Ελληνικό Κόσμο» και μετά τη δεξίωση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά», που προβάλλεται στη Θόλο και να έρθουν σε επαφή με τεχνολογία αιχμής, στο μοναδικό θέατρο Εικονικής Πραγματικοτήτας στον κόσμο, με αποκλειστικό προσανατολισμό σε θέματα πολιτισμού.

Στο τέλος της επίσκεψής τους, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση, ενώ ο μέλος της Αμερικανικής αποστολής έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του «Ελληνικού Κόσμου»: «Καταπληκτική προβολή. Αισθάνθηκα ότι μεταφέρθηκα στην Αθήνα του 400 π.Χ. Υπέροχη εμπειρία».

Ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ως φορέας που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε θέματα πολιτισμού, έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιούμε σύγχρονα μέσα και προηγμένη τεχνολογία για να αναδεικνύουμε το μεγαλείο του Ελληνισμού».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 03:12