Το συγκρότημα που στεγάζει τα 54ο και 55ο δημοτικά σχολεία Αθήνας, μαζί με δύο νηπιαγωγεία, στην οδό Λιοσίων 42, επισκέφθηκε εν όψει της έναρξης της νέας σχολική χρονιάς κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον επικεφαλής του συνδυασμού του «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Νίκο Σοφιανό. Τα σχολεία, στη συντριπτική πλειονότητα, εξυπηρετούν ανάγκες μεταναστών και προσφύγων και σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταστεγαστεί σ΄αυτά το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κωφών ενώ θα λειτουργήσει εκεί και το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας που ιδρύθηκε λόγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι εκπαιδευτικοί των σχολείων επισήμαναν ότι ήδη υπάρχει ήδη έλλειψη χώρων και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε νέες αιτήσεις εγγραφών, ενώ η οποιαδήποτε παραχώρηση αιθουσών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες νέων εκπαιδευτικών δομών, όπως το ΕΕΕΕΚ, θα οδηγούσε στο δρόμο 50 με 55 μαθητές από τα υπάρχοντα τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σοφιανός ζήτησε να αρθεί άμεσα η απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου που χωροθέτησε, υποτίθεται προσωρινά, το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Επίσης να μη μεταστεγαστεί εκεί το ΕΕΕΕΚ Κωφών και να αναβαθμιστούν οι υποδομές τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης