Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους που βυθίστηκε στον Αργολικό κόλπο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 04:24
Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους που βυθίστηκε στον Αργολικό κόλπο
Επιχείρηση ρυμούλκησης στήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα για το σκάφος που βυθίστηκε νωρίτερα στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου Δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο.

Η εντολή για τη διάσωσή του μοναδικού επιβάτη έγινε ένα τέταρτο μετά, γύρω στις 4.15, όταν πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ναυπλίου τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε.

Άμεση ηταν η κινητοποίηση στο Τολό από τον Υπολιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντό, την πυροσβεστική και ιδιώτες.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε ημιβυθισμένο μέχρι το λιμάνι του Τολού αλλά φτάνοντας βυθίστηκε λίγα μέτρα πριν την προβλήτα.

Δύτες έπεσαν στη θάλασσα εντόπισαν το σκάφος μήκους 10, 8 μέτρων διαπίστωσαν πως δεν έχει σημαντική διαρροή καυσίμων και αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Γερμανού ιδιοκτήτη να ανασυρθεί με την βοήθεια γερανού.

Ο Γερμανός υπήκοος είναι πολύ καλά στην υγεία του και σε συνέντευξή του τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού που ευχαρίστησε, ενώ σε ερώτηση τι ακριβώς έγινε απάντησε πως το σκάφος "έμπαζε" νερά χωρίς αυτός να το αντιληφθεί, όταν το κατάλαβε πλέον ηταν αργά.

O πλοίαρχος Ηλίας Τριανταφύλλου του επιβατικού τουριστικού Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises ύστερα από τρεις ώρες προσπάθειας κατάφερε να φέρει τη θαλαμηγό στο λιμάνι του Τολού.

Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα ο πλοίαρχος ενημερώθηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης για το συμβάν ενημερώθηκε για το ακριβές στίγμα και έπλευσε με το πλοίο εκεί πραγματοποιώντας την ρυμούλκηση του σκάφους στο Τολό.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 04:24