Έρευνες για σπείρα που εξαπατά ηλικιωμένους στη Καβάλα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 01:16
Έρευνες για σπείρα που εξαπατά ηλικιωμένους στη Καβάλα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων (2 αντρών και 1 γυναίκας), οι οποίοι, προχθές το μεσημέρι, εξαπάτησαν 68χρονη και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλες πέντε γυναίκες στην Καβάλα.

Αναλυτικότερα, ο ένας δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 68χρονη και προφασιζόμενος ότι η κόρη της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε να καταβάλει χρηματικό ποσό, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Προκειμένου να πειστεί η 86χρονη, μια γυναίκα από τη σπείρα, προσποιούμενη την κόρη της, συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί της εκλιπαρώντας την για βοήθεια.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία κανονίστηκε συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ο δεύτερος δράστης και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, διαφεύγοντας στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ίδιο μεσημέρι, οι δράστες, με την ίδια μεθοδολογία, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή συγγενείς των θυμάτων, επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλες πέντε γυναίκες, ηλικίας 59, 62, 69, 76 και 85, στην Καβάλα, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΠΗΓΗ: kavalapress.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 01:16