Υπό συνθήκες… ασφυξίας, λόγω χώρου, παρά την επέλαση της πανδημίας, αλλά και 18μηνου, το οποίο λήγει για τους «πρωταγωνιστές» σε δύο μήνες, ξεκίνησε αλλά γρήγορα διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου, η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου δικηγόροι, κατηγορούμενοι και μάρτυρες ήταν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, με απόντα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, το θέμα του ….κορωνοϊού, κυριάρχησε στη διαδικασία, η οποία άρχισε μεν αλλά με πολλά εμπόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αν και η δίκη προβλεπόταν πολυπληθής, η αίθουσα που προσδιορίστηκε να ξεκινήσει, ήταν εντελώς ακατάλληλη να τη φιλοξενήσει. Ούτε λόγος βέβαια περί τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό,  τα οποία έμοιαζαν περισσότερο ως αστείο!!! Έτσι, η διαδικασία χρειάστηκε να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα, στο ισόγειο του Εφετείου, όταν τέθηκε το θέμα από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων προκειμένου να υπάρξει μία στοιχειώδης ασφάλεια για τους παράγοντες της δίκης.

Στο  εδώλιο, μεταξύ των κατηγορουμένων, κάθισε σύσσωμη η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Οι προφυλακισμένοι βασικοί κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και άλλοι έξι συνεργάτες τους.

Όσον αφορά τρεις άλλους κατηγορουμένους με καταγωγή από την Κίνα, που επίσης είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν, ο ένας δεν είναι πλέον στη ζωή ενώ οι άλλοι δύο φέρονται ως αγνώστου διαμονής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο ωστόσο, την εμφάνισή του, μέσω συνηγόρου, έκανε ο ένας εξ’ αυτών, ο  13ος κατηγορούμενος, Κινέζος στην καταγωγή ο οποίος είχε …χαθεί από τη λίστα των παραπεμφθέντων. Ο  συνήγορός του, αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας, παρουσιάστηκε, ζητώντας  να δικαστεί κι  ο εντολέας του!!!  Ο δικηγόρος όμως  ζήτησε να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στην αγγλική είτε στη κινεζική γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο κατηγορούμενος τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα για το οποίο όμως επιφυλάχθηκε το δικαστήριο.  Οι πρώτοι συνήγοροι υπεράσπισης που έλαβαν το λόγο, μεταξύ αυτών και ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου,  ζήτησαν  ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να  δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργός.   

Κατά την ακροαματική διαδικασία, παράσταση πολιτικής αγωγής για τη «μαύρη τρύπα» της Folli Follie με τη ζημία άνω των 413 εκ. ευρώ δήλωσαν η προσωρινή διοίκηση του ομίλου, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ, η Alpha Bank, διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.  

Η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Η εν λόγω συμφωνία αφορά  κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης από την πλευρά τους,  μίλησαν για πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα, προκειμένου, όπως είπαν, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγει  το 18μηνο της προφυλάκισης για τους Δημ. και Τζ. Κουτσολιούτσο. «Δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι» είπαν οι συνήγοροι.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης