Για κακούργημα κατηγορείται ο διοικητής του ΙΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 12:48
Για κακούργημα κατηγορείται ο διοικητής του ΙΚΑ
Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρεια Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν, ενώ η επιχείρηση χρωστά περί τα 18,25 εκατομμύρια στο ΙΚΑ, να χαθούν τα χρήματα και να ζημιωθεί το ταμείο. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη. Οι εισαγγελείς μάλιστα ζητούν από τον ανακριτή της υπόθεσης να διερευνήσει αν οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν διαπράξει το αδίκημα της ηθική αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ εκλήθη για εξηγήσεις και στο υπόμνημά του φέρεται να ανέφερε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει για εταιρεία και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζει δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά. Οι εισαγγελείς όμως φέρονται να διαπιστώνουν πως τα μεγάλα ποσά δεν κατέληξαν σε μισθοδοσία εργαζομένων τελικά. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς που θα καλέσει σε απολογία τον διοικητή του ΙΚΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 12:53