Γιατρούς και κενά διαμερίσματα για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων ζητά ο δήμος Αθηναίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 00:42
Γιατρούς και κενά διαμερίσματα για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων ζητά ο δήμος Αθηναίων
Για τη ομαλή υλοποίηση του προγράμματος, προσωρινής στέγασης προσφύγων προκηρύσσονται 10 θέσεις ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες:

-Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής (2 θέσεις)
-Ειδικότητα Ψυχιάτρου (2 θέσεις)
-Ειδικότητα Γυναικολόγου (2 θέσεις)
-Ειδικότητα Παιδιάτρου (2 θέσεις)
-Ειδικότητα Ψυχολογίας (2 θέσεις)

Όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν το πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων σε πρόσφυγες.

Η εφαρμογή του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αφορά συνολικά 200 διαμερίσματα για το 2016 και την παροχή διατροφής και υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συμβάσεις για περισσότερα από 80 διαμερίσματα.

Μέσω του προγράμματος καλούνται ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται στα όρια των δήμων Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Μοσχάτου – Ταύρου και Νέας Σμύρνης, να μισθώσουν το ακίνητο τους με όρους που προβλέπουν την προπληρωμή όλων των ενοικίων, την κάλυψη των λογαριασμών και των κοινοχρήστων. Το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» προβλέπει επίσης οι ωφελούμενοι πρόσφυγες να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προ-πληρωμένων καρτών για την κάλυψη των αναγκών τους για σίτιση και αγαθά υγιεινής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 00:42