Η Θεσσαλονίκη στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 23:00
Η Θεσσαλονίκη στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!
Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε η Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο οριγκάμι του κόσμου, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των ενεργειών του κεντρικού δήμου για την διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Μυρτώ Δημητρίου, παρέδωσε το πιστοποιητικό του ρεκόρ Γκίνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και αντιδήμαρχο Νεολαίας Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

«Με την εικαστική επιμέλεια της Μυρτώς Δημητρίου και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατορθώσαμε και πήραμε το ρεκόρ Γκίνες. Για την επίτευξη του στόχου εργάστηκαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι που κατασκεύασαν με χαρτί 40.000 νούφαρα, σχηματίζοντας την εικόνα του Λευκού πύργου. Ευχαριστούμε την εμπνεύστρια του εγχειρήματος και τους εθελοντές που μας χάρισαν το μεγάλο αυτό ρεκόρ που θα καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες» δήλωσε η κ. Πασχαλίδου.

Η Μυρτώ Δημητρίου εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη μέθοδο Instructor Origami (Ιαπωνική χαρτοδιπλωτική) και έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της.

Το Οrigami αποτελεί καλλιτεχνία που σχετίζεται με το δίπλωμα του χαρτιού.Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 23:06