Η θεία «κάρφωσε» τον Άκη

Η θεία «κάρφωσε» τον Άκη
Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της και η θεία της Βίκυς Σταμάτη, Αικατερίνη, για την οποία γινόταν έρευνα σχετικά με τον λογαριασμό της, στον οποίο εμβάστηκε ποσό από την Torcasso το 2001.

Στην απολογία της, συνέδεσε ευθέως την καταβολή του ποσού με τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όπως είπε, ο γαμπρός της κατέβαλε τα 3 εκατομμύρια δρχ. για την πληρωμή συνεργείων που έχτιζαν το εξοχικό του σπίτι στο πόρτο Ράφτη (τις εργασίες είχε αναλάβει η ίδια).

Επειδή έλειπε ο γαμπρός της σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε να παραγγείλει την εκτέλεση του εμβάσματος από γερμανική τράπεζα, απευθύνθηκε στον κ. Τσοχατζόπουλο (το παιδί του οποίου βάφτισε) και του ζήτησε να φροντίσει να εμβαστεί το ανωτέρω ποσό, χωρίς να γνωρίζει ούτε από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα.

«Αναρωτιέμαι σε τι έφταιξα, όταν το μόνο που έκανα ήταν να συνδράμω στην ανέγερση της εξοχικής κατοικίας του συζύγου της κόρης μου; Γιατί αντιμετωπίζομαι ως επαγγελματίας εγκληματίας; Απλώς και μόνον επειδή έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου στον λογαριασμό μου το ποσό των 3 εκατ. δρχ. (8.804.11 ευρώ!); Δηλαδή, ένα αμελητέο περιουσιακό στοιχείο σε σχέση με τα ιλιγγιώδη ποσά που αναφέρονται ως αντικείμενο δωροδοκίας του στο κατηγορητήριο; Αλήθεια, ποια πραγματική ανάγκη μπορούσε να καλύψει η μηδαμινή εμπλοκή μου στην εξαφάνιση των ''ιχνών'' των δισεκατομμυρίων δραχμών που φέρεται κατά το κατηγορητήριο να προσπορίστηκε παρανόμως ο πρώην υπουργός;» ισχυρίστηκε στην απολογία της.

Η 78χρονη είπε ότι το μόνο παράπτωμά της είναι η συγγενική σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, χωρίς να φανταστεί ότι θα εμπλεκόταν στην απόφαση.

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Ο Άκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την προφυλάκιση της κόρης του στο αρχιφυλακείο, όπου περίμενε να μάθει τα νέα, και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν σοκαρισμένος.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε η κόρη του Άκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 15:34