Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» για το ζήτημα των συμβάσεων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, που έληξαν στις 31.12.2010 εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας στην πράξη την προσφορά των εργαζομένων και τη συμβολή τους στην προσπάθεια να είναι η πόλη μας όμορφη, λειτουργική και ανθρώπινη, έχει επανειλημμένα αγωνιστεί προκειμένου να τους διασφαλίσει σταθερή δουλειά και εισόδημα, σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Στην κατεύθυνση αυτή, από τις αρχές του 2007 δρομολογήθηκαν οι προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Γ. Πατούλη, με τις οποίες μπήκε τέλος στην εργασιακή ομηρία πολλών ετών και δόθηκε μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα 270 εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας. Στους οποίους αναγνωρίστηκαν δικαιώματα εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, με νομοθετική ρύθμιση, που επίμονα διεκδίκησε και πέτυχε η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, είμαστε ο μοναδικός Δήμος που πέτυχε μια τόσο ευνοϊκή ρύθμιση από την Πολιτεία.

Επίσης, η σημερινή Διοίκηση ήταν αυτή που έδωσε μάχη ώστε να διασφαλιστεί μια για πάντα το εργασιακό μέλλον όσων κρίθηκαν υπεράριθμοι. Στην κατεύθυνση αυτή, μετά από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες, 114 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου (Δ.Ε.Α.Δ.Α) που είχαν κατοχυρώσει εργασιακά δικαιώματα μέχρι τις 31/12/2005, μετακινήθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου που ορίστηκαν με ΦΕΚ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή διασφάλισε και για αυτούς το δικαίωμα της μονιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τη δημοτική κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» που αναλώνεται διαρκώς σε φραστικούς τσαμπουκάδες απλά και μόνο για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων και προσπαθεί να καπηλευθεί την αγωνία των εργαζομένων για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, η Δημοτική Αρχή είναι η μόνη που έχει στηρίξει στην πράξη (μέσα και από αλλεπάλληλες όλα τα προηγούμενα χρόνια ανανεώσεις συμβάσεων), με ευαισθησία και ανθρωπιά, τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Και θα συνεχίσει και στο μέλλον να τους στηρίζει, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου η κεντρική εξουσία και ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης αποφάσισε να απαγορεύσει την ανανέωση των συμβάσεων που έληγαν στις 31/12/2010, όλων όσων απασχολούνταν στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαγόρευση που ισχύει και για τον Δήμο Αμαρουσίου και αφορά δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούνταν μέχρι τέλος του προηγούμενου έτους σε διάφορους τομείς.

Αν και η Δημοτική Αρχή είχε εγκαίρως επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί εξαιτίας της απαγόρευσης αυτής στη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου με τρεις επιστολές που απέστειλε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης προς τον κ. Γ. Ραγκούση ( Α.Π. 079272 -22/10/2010, Α.Π. 086519- 18/11/2010, Α.Π. 092881 15/12/2010), δυστυχώς δεν μας επιτράπηκε η ανανέωση των συμβάσεων.

Ενώ, αν και από το 2008 έχουμε ζητήσει από το ΑΣΕΠ να μας εγκρίνει την έναρξη των διαδικασιών για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, τo ΑΣΕΠ ακόμη δεν μας έχει δώσει την έγκριση.
Με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται από 1/1/2011 στη δυσάρεστη θέση να καλείται να λειτουργήσει με σημαντικά λιγότερο προσωπικό, χωρίς να ευθύνεται η Δημοτική Αρχή ούτε κατ’ ελάχιστον για την εξέλιξη αυτή.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Τα χέρια» της Δημοτικής Αρχής, που με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη είχε εξαρχής εκφράσει την αντίθεσή της στα όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, είναι δεμένα από τις αποφάσεις άλλων. Η Διοίκηση του Δήμου απλά καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες των λαθών και των παραλείψεων της κεντρικής εξουσίας.

Απόφαση της Διοίκησης του Δήμου είναι να κλιμακώσει τον αγώνα της και το προσεχές διάστημα να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και να θέσει το ζήτημα στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ώστε να επιτραπεί άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων.

Αφενός για να μην χαθούν θέσεις εργασίας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, κι αφετέρου για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις νέες αρμοδιότητες που τους μεταφέρθηκαν λόγω του Καλλικράτη και να προσφέρουν και στο μέλλον ποιοτικές υπηρεσίες.

Στον αγώνα που θα δώσουμε για να διασφαλίσουμε τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων μας των οποίων έληξαν οι συμβάσεις, αλλά και για να εξακολουθήσουμε και στο μέλλον να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλούμε κοντά μας όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, που αναγνωρίζουν άλλωστε τις προσπάθειες της Διοίκησης να δώσει λύσεις στα εργασιακά ζητήματα που απασχολούσαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες συναδέλφους τους ή και τους ίδιους.

Και παράλληλα καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να «βάλουν πλάτη» στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να σταματήσουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην «πλάτη» τους.

Με την ουσιαστική στήριξη όλων των εργαζομένων αλλά και των δημοτικών παρατάξεων, μπορούμε ενωμένοι να διεκδικήσουμε την ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν. Μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε πολλά, προς όφελος της πόλης και των εργαζομένων μας.

Διαβάστε επίσης:

350 απολύσεις στον Δήμο Αμαρουσίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 10:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης