Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανόπουλος

Κατάχρηση εξουσίας από ανώτερους υπαλλήλους με σκοπό τον προσπορισμό προσωπικού οφέλους. Με μία λέξη… διαφθορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο που μαστίζει την κοινωνία μας ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η «Κοινωνία Αξιών» και στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς» κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

Για την ανάγκη άμεσης και ριζικής αντιμετώπισης της διαφθοράς με οποιοδήποτε κόστος έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ξεκινώντας την ομιλία του.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής επικεντρώθηκε στην παραοικονομία, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες των ελεγκτικών μηχανισμών πρέπει να ενταθούν και το μαχαίρι να φτάσει επιτέλους στο κόκαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», κ. Μπακούρης, αναφέρθηκε στην έκταση που έχει λάβει η διαφθορά, αναλύοντας παράλληλα τις επιπτώσεις του φαινομένου στην κοινωνία.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στην τηλεόραση της Zoύγκλας, χαρακτήρισε το φαινόμενο της διαφθοράς «καρκίνωμα» της κοινωνίας, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των πολιτών, ώστε να λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης