Η εκδρομή της «Αγάπης»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 15:11
Μαρία Αντωνοπούλου
Η εκδρομή της «Αγάπης»
Στην άχρωμη καθημερινότητα δεκάδων παιδιών, η εκδρομή είναι μία λέξη άγνωστη. Εάν τους δοθεί, όμως, η ευκαιρία να γίνουν μέρος της, τα προσωπάκια τους θα λάμψουν από χαρά.

Με αυτή τη σκέψη οδηγούσε στον δρόμο μία μέρα ο Τιμολέων Γκέτσος και, αφού το όχημά του τράκαρε με το αυτοκίνητο της Όλγας Γεωργίου, χρησιμοποίησε δημιουργικά το τυχαίο γεγονός! Γρήγορα έγιναν φίλοι και ένωσαν τις φιλανθρωπικές ανησυχίες τους. Στην παρέα αργότερα προστέθηκαν η Κατερίνα Κίσκιλα και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.

Σκοπός όλων είναι να χαρίζουν νέες εμπειρίες αλλά και στιγμές ξενοιασιάς σε παιδάκια που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. «Σκεφτήκαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα μέσα από εκδρομές βιωματικής μάθησης να γνωρίσουν τον κόσμο» λέει ο εμπνευστής της «Εκδρομής της Αγάπης» Τιμολέων Γκέτσος , ο οποίος στις εκδρομές χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Αστακός», για να διατηρεί ξάγρυπνη την παιδική φαντασία.

«Μέσα από παιχνίδια δίνουμε νέα ερεθίσματα στα μικρά παιδιά που στερούνται εικόνες και εμπειρίες» προσθέτει η Όλγα Γεωργίου ή «Ανδρομέδα».

Η πρώτη εκδρομή της «Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου, οπότε είκοσι παιδιά από το Ζάννειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας ξεκίνησαν τον «γύρο του κόσμου» μαζί με το Φιλέα Φόγκ. Πρώτος σταθμός ήταν το Ναύπλιο. Σύμφωνα με την Κατερίνα Κίσκιλα, η καλύτερη στιγμή της εκδρομής ήταν όταν μικροί και μεγάλοι έστησαν έναν μεγάλο κύκλο στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου και άρχισαν το τραγούδι.

«Ένα παιδί ίσως είναι επιθετικό, άλλο ίσως δεν έχει εξοικειωθεί με τη σημασία της καθαριότητας. Μαθαίνουμε το ιστορικό των παιδιών και προσπαθούμε μέσα από διαδραστικά παιχνίδια να διορθώσουμε τυχόν προβληματικές τους συμπεριφορές» αναφέρει ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος ή «Μπακίρας» για τους λιλιπούτειους ταξιδιώτες.

Η επόμενη εκδρομή της «Αγάπης» πλησιάζει. Το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου τα παιδιά που στερήθηκαν τη σπιτική θαλπωρή θα επιβιβαστούν ξανά στο «παραμυθένιο» πούλμαν, για να ταξιδέψουν αυτή τη φορά στη Βοιωτία. Για να ανακαλύψουν τον ελληνικό πολιτισμό και να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Για να συνεχίσουν το «γύρο του κόσμου» μαζί με τους εθελοντές και φίλους τους, τον «Αστακό», την «Ανδρομέδα», το «Ρακούν» και τον «Μπακίρα».


Φωτογραφίες: Bασίλης Παΐσιος
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 15:11