Με αργό ρυθμό και υπό στενή ιατρική παρακολούθηση θα ξεκινήσει η διαδικασία επανασίτισης του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος σταμάτησε την Τετάρτη την απεργία πεινάς μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το «βραχιολάκι».

Έτσι, τις πρώτες επτά ημέρες θα τρώει κάθε 20 λεπτά μικρά και ελαφριά γεύματα, όπως μία σούπα ή φρυγανιά, με τις μερίδες να αυξάνονται σταδιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί εξηγούν ότι ο οργανισμός του 21χρονου κρατούμενου έχει υποστεί σοκ μετά από 31 ημέρες πλήρους ασιτίας – υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Νοεμβρίου το μόνο που δεχόταν ήταν η κατανάλωση υγρών -, με αποτέλεσμα η επανασίτιση του να προϋποθέτει «λεπτό» ιατρικό χειρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζουν ότι η άμεση λήψη τροφής, σε μεγάλες ποσότητες, θα έθετε το ήδη βεβαρημένο και εξουθενωμένο οργανισμό του εκ νέου σε κίνδυνο.

Μετά το κρίσιμο στάδιο των επτά ημερών, θα ακολουθήσει ακόμη μία εβδομάδα νοσηλείας στο «Γ. Γεννηματάς». Κατά τη περίοδο αυτή, η συχνότητα των γευμάτων του Νίκου Ρωμανού θα μειωθεί σημαντικά, φτάνοντας στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διαδικασία αυτή ο νεαρός κρατούμενος θα υποβάλλεται καθημερινά σε ιατρικό και εργαστηριακό έλεγχο, για να διασφαλίσουν ότι ο οργανισμός του επανακάμπτει χωρίς επιπλοκές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση του νοσοκομείου, οι θεράποντες ιατροί του υπογράμμισαν μεταξύ άλλων: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».

Διαβάστε επίσης: Δήλωση Ρωμανού: Γιατί η νίκη είναι υπόθεση όλων μας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης