Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 4344/2010 απόφασή του, αποφάσισε όπως ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων των Άνω Λιοσίων θα εξακολουθήσει να δέχεται μόνιμα τη λάσπη από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας.

Ειδικότερα, το 2004 στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η ΕΥΔΑΠ και ζητούσε να ακυρωθεί η από 8.11.2004 απόφασή της εκτελεστικής επιτροπής του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΑ) με την οποία απαγορεύθηκε η διάθεση στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων της ιλύος (λάσπης) από την Ψυττάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφαση του ΣΤΕ επισημαίνεται ότι από όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από την ΕΥΔΑΠ, αλλά και με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων μπορεί να δέχεται ημερησίως 300 τόνους λάσπης, «κλονίζεται» η αιτιολογία της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΚΑ για «το ανέφικτο» της διαχείρισης της ιλύος στο χώρο του ΧΥΤΑ. Και για το λόγο αυτό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης