Τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να παραιτηθεί ανακοίνωσε στους πιστούς του ο μητροπολίτης Άρτας, Ιγνάτιος.

Μιλώντας στο εκκλησίασμα κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα, ο κ. Ιγνάτιος ανακοίνωσε την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια επιλογή μου, την οποία ενσυνείδητα έκανα, γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος, όταν έχει ακόμη την υγεία και το μυαλό του, πρέπει να αποσύρεται και υπάρχουν νεότεροι να συνεχίσουν» ανέφερε.

«Μη στενοχωριέστε, να χαίρεστε» είπε και αποκάλυψε ότι στις 7 Οκτωβρίου θα φτάσει ο νέος δεσπότης Άρτας.

Ως γνωστόν, ο κ. Ιγνάτιος είχε υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις 31 Αυγούστου. Η παραίτηση έγινε δεκτή την Τετάρτη από τη ΔΙΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμον Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτας. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη μητροπολίτης Άρτας.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Μητροπολίτης Άρτας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης