Η ομάδα ΔΙΑΣ βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κόκκινο χαλί των Καννών και του Χόλυγουντ, καθώς η δράση της και ο τρόπος λειτουργίας της αναμένεται να αποτελέσουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δράσης!

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αφορμή του ενδιαφέροντος για τη δημιουργία της ταινίας, ήταν η άμεση ανταπόκριση και η παρουσία που είχαν οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατά τη διάρκεια ληστείας εις βάρος του Βρετανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Ινγκλις, στην Κρήτη, γεγονός που αποτέλεσε έμπνευση για αυτόν ώστε να δημιουργήσει τη νέα του ταινία με επίκεντρο τη ΔΙΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρέϊλερ της ταινίας αναφέρεται το κύμα βίας που έχει πλήξει τη χώρα και η δημιουργία της ομάδας των δικυκλιστών της ελληνικής αστυνομίας, που έχει «άμεση ανταπόκριση και μέγιστη δύναμη», ενώ η ταινία περιγράφεται ως «Η αληθινή ιστορία της πιο επίλεκτης ομάδας της Ευρώπης».

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, που έχει δημιουργήσει τις ταινίες «Ironclad», «Minotaur» και «Nailing Vienna», μίλησε μάλιστα με τον απόστρατο στρατηγό Ιωάννη Ραχωβίτσα, δημιουργό της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να πληροφορηθεί όλα τα απαραίτητα για τους πρωταγωνιστές του…

Εφόσον τελικά η ταινία γυριστεί, θα προβληθεί το 2015, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα αποζημιωθεί οικονομικά και ένα ποσοστό από τα χρήματα θα καταλήξει στην ενίσχυση της συγκεκριμένης ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος της ταινίας; Προβλέψιμος: DIAS …

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης