Ολοκληρώθηκε η καθιστική διαμαρτυρία επί της Β. Σοφίας, κοντά στο ύψος της Βουλής, μετά την συνάντηση της αντιπροσωπεία των συμβασιούχων με τον υπουργό Επικρατείας Χαράλαμπο Παμπούκη.

Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα από κάθε πόλη της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αιτήματα τους αφορούν την μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την αντίθεση τους στις επικείμενες απολύσεις, και την αντίδραση τους στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Παμπούκης φέρεται να δήλωσε άγνοια (!) για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες συμβασιούχους, δεσμεύτηκε όμως να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τις «διπλωματικές» απαντήσεις του κ. Παμπούκη οι συμβασιούχοι άρχισαν να αποχωρούν από το κεντρό.

Σταδιακά όλοι δρόμοι δίνονται στην κυκλοφορία.


 
Συνάντηση με Ρόβλια

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα», αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Ρόβλια στα μέλη της αντιπροσωπείας των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.

 
 Εκατοντάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση


Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης