Στην έγκριση 35 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε τον οριστικό πίνακα κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων της κατηγορίας «περιφερειακής συνοχής», για την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011.

Ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται, με στόχο να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι σχετικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως αιρετή Περιφέρεια, θέσαμε σαν στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για όλους όσους επιθυμούν να προχωρήσουν στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων. Ιδρύσαμε και λειτουργούμε ειδικό γραφείο υποδοχής επενδυτών, διαμορφώνοντας ένα σταθερό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες. Απόρροια του γεγονότος αυτού, είναι ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια στην Θεσσαλία εγκρίθηκαν συνολικά 414 επενδυτικά σχέδια. Για το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην Θεσσαλία εγκρίθηκαν 35 επενδυτικά σχέδια και αυτό συνεπάγεται, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, χρήμα στην τοπική οικονομία και αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των προϊόντων μας. Με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθούμε με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ανοίξουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το δρόμο της ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης