Την πίστη στον Θεό ως αντίδοτο στις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα προέταξε σήμερα σε δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τη χειροτονία του διακόνου Νεκταρίου σε πρεσβύτερο.

«Ο Θεός δεν εγκαταλείπει τους πιστούς ανθρώπους» τόνισε στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα και υπογράμμισε πως «η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, αλλά δεν μας πιάνει πανικός, διότι ξέρουμε ότι ο Θεός είναι αυτός ο οποίος δίνει τη λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, διότι «ο Θεός είναι αυτός ο οποίος λέει τον τελευταίο λόγο, φτάνει όμως να συνεργάζεται με τους ανθρώπους. Όσο αρνούμαστε να συνεργαστούμε με τον Θεό, τόσο θα δοκιμαζόμαστε. Υπάρχει δυνατότητα, ελπίδα, αισιοδοξία».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσφορά των πιστών για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας: «Εσείς το στηρίζετε. Ο ένας στέκεται πλάι στον άλλο και προχωρούμε όλοι μαζί» τόνισε και πρόσθεσε ότι «σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή μόνο, θα φάνε 53.000 άνθρωποι. Κι αυτό δεν είναι δικό μας έργο. Εμείς απλώς το καθοδηγούμε, το προσέχουμε».

Πηγή φωτό άρθρου: Eurokinissi/Χρήστος Μπονής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης