Ηλεία: Σε ύφεση η παράνομη υλοτομία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, 08:38
Ηλεία: Σε ύφεση η παράνομη υλοτομία
Ύφεση παρατηρείται, μετά από τρεις μήνες έξαρσης του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην Ηλεία με το προσωπικό των δασαρχείων να πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους σε πολλές περιοχές του νομού.

Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας εκτιμάται ότι έχει περιοριστεί σημαντικά αυτή τη περίοδο τόσο από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην περιοχή όσο και από την μείωση του αριθμού των καταγγελιών προς το Δασαρχείο.

Ακόμα και στην περιοχή της Φολόης τα εκτεταμένα φαινόμενα των προηγούμενων μηνών τώρα έχουν εκλείψει, κανείς όμως δεν ξέρει για πόσο ακόμα.

Στα Δασαρχεία σύμφωνα με πληροφορίες προβληματισμός επικρατεί αυτή την περίοδο περισσότερο με τις περιπτώσεις κλοπής ξυλείας από λιοστάσια. Περιστατικά υπάρχουν, όμως δεν έχουν καταγγελθεί επισήμως και αυτό δεν βοηθά τις Αρχές στο έργο τους. Ωστόσο οι έλεγχοι και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται, ενώ οι αρμόδιοι των δασαρχείων προτρέπουν τους πολίτες που πέφτουν θύματα τέτοιων περιστατικών να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Από την άλλη πλευρά και η Κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της με την δημιουργία ενός πιο αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, με ποινές εξοντωτικές για τους παραβάτες, κατασχέσεις οχημάτων κ.α.

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, 08:41