«Υπαρκτές οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πύλου»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 15:57
«Υπαρκτές οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πύλου»
Παραδέχεται τις ελλείψεις που απεκάλυψε η zougla.gr σε άρθρο με τίτλο «Σε τροχιά διάλυσης το Κέντρο Υγείας Πύλου», ο διοικητής του Νοσοκομείο Καλαμάτας Γ. Μπέζος. Ωστόσο, σε επιστολή του υποστηρίζει ότι αυτές έχουν ήδη ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις.

Το ζήτημα ξεκίνησε όταν αγανακτισμένος ασθενής 81 ετών, κατήγγειλε στη zougla.gr δραματικές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πύλου σε προσωπικό και υλικά, γεγονός που αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής, να ταξιδεύουν στην Καλαμάτα η οποία απέχει 50 χλμ.

Όπως κατήγγειλε ο 81χρονος, εδώ και 3 χρόνια το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί λόγω συνταξιοδότησης του ακτινολόγου, το ίδιο και το οδοντιατρείο, δεν υπάρχει παιδίατρος, ενώ το καρδιολογικό τμήμα στερείται του απαραίτητου εξοπλισμού, αν και υπάρχει καρδιολόγος.

Επίσης σοβαρά προβλήματα προκύπτουν κατά την διακομιδή ασθενών, αφού δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής.

Απαντώντας στις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στη zougla.gr, ο κ. Μπέζος μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

- Ότι σε συνεργασία με τους ιατρούς του και το λοιπό προσωπικό, κατέγραψε από την πρώτη στιγμή τις όποιες ελλείψεις και προβλήματα παρουσιάζονται, προκειμένου να ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.

- Ότι έχει δοθεί εντολή να προσληφθεί βοηθός ακτινολόγου ώστε να επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα

- Ότι οι θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων καλύφθηκαν μέσα από προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου στο Κ.Υ Πύλου (προσελήφθησαν 2 άτομα).
- Έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των ασθενοφόρων, η ανανέωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού και οι επισκευές κτιριακών υποδομών.

Επίσης, επειδή η Πύλος είναι μία ραγδαία ανερχόμενη τουριστική περιοχή, όπου έχουν γίνει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, ο κ. Μπέζος αναφέρει ότι βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τουριστικούς παράγοντες της περιοχής για ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των τουριστών που φιλοξενεί η περιοχή.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας ισχυρίζεται ότι, παρά τις καταγγελίες περί του αντιθέτου, το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί κανονικά, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αντιδραστηρίων και ότι το Κ.Υ Πύλου δεν παρουσιάζει καμία απολύτως έλλειψη σε φαρμακευτικό και λοιπό υγειονομικό υλικό.

«Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε ότι εδώ και 4 μήνες καταβάλλεται από την πλευρά της Διοίκησης μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου προβλήματα που χρόνια τώρα υπήρχαν να λύνονται μέσα από ένα σοβαρό και μελετημένο σχεδιασμό...», αναφέρει ο κ. Μπέζος στην επιστολή του. 

Διαβάστε επίσης: Σε τροχιά διάλυσης το Κέντρο Υγείας Πύλου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 17:08