Υπερχείλιση ποταμών, κατολισθήσεις και αποκλεισμένες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας στην Ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 20:52
Υπερχείλιση ποταμών, κατολισθήσεις και αποκλεισμένες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας στην Ήπειρο
Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου έχουν προκληθεί από τις συνεχείς τις βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή την ώρα αναφέρεται στο Πλαίσιο Φιλιατών, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν το πρόβλημα προέκυψε από την πτώση μεγάλου όγκου φερτών υλικών ή αν έχει σημειωθεί και κατολίσθηση.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου, αφού έχει διακοπεί η πρόσβαση προς και απο το Τσεπέλοβο λόγω υπερχείλισης του ποταμού στη γέφυρα Κόκκορη.

Από τον μεγάλο όγκο νερού πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή Λαγκάδα Κόνιτσας, λόγω της υπερχείλησης του ποταμού Σαραντάπορου.

Τρίστενο Ζαγορίου


Αγνάντα

Σκληρή μάχη με τις αντίξοοες καιρικές συνθήκες και με το σκοτάδι δίνουν τα συνεργεία στο Παλιοσέλι Κόνιτσας, όπου γέφυρα κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Μικρότερα προβλήματα και στα Τζουμέρκα, όπου μεγάλα κλαδιά δέντρων έπεσαν εν μέσω οδοστρώματος στο Αμπελοχώρι ενώ στα Άγναντα έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Καταπτώσεις βράχων αναφέρονται και στην Ανατολική Ιωαννίνων, ενώ ολονύχτια και δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη των Δήμων, των Φορέων και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.Πηγή: epirus-tv-news.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 20:53