Υπό κατάληψη το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 11:19
Υπό κατάληψη το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ
Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Φιλολογίας και Νομικής, τα οποία διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση συμβάσεων 14 εργολαβικών υπαλλήλων, καθώς και για τη συμμετοχή της πρυτανείας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

«Το πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την εργολαβική εταιρεία, αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργολαβικών υπαλλήλων, πετώντας τους στον δρόμο. Η ευκολία με την οποία τους απέλυσαν έγκειται στο ίδιο το καθεστώς των εργολαβικών εταιρειών, που επιβάλλουν εξοντωτικές και εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη δημόσια χρηματοδότηση αναλαμβάνοντας πληθώρα υπηρεσιών του πανεπιστημίου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας.

Από τη μεριά των πρυτανικών αρχών, ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, καθηγητής Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στις εργολαβίες, με κάθε ανανέωση σύμβασης, όπως και στους διαγωνισμούς, ο αριθμός των εργαζομένων καθορίζεται αυστηρά από το αρμόδιο υπουργείο, υποχρεώνοντας το πανεπιστήμιο σε συγκεκριμένο προσωπικό, το οποίο λόγω της υποχρηματοδότησης κάθε φορά μειώνεται σε κάποιο ποσοστό.

«Δεν είναι απόφαση της πρυτανείας, δεν έχουμε αυτήν την επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι απολύτως να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του υπουργείου και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα κενά που δημιουργούνται» διευκρίνισε.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων προτίθενται να μην επιτρέψουν για σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό, στις 12.00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 12:20