Για περισσότερες από δέκα ώρες οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης παρέμειναν υπό την ομηρία των φοιτητών τους, οι οποίοι τους κράτησαν κλειδωμένους εντός του τμήματος Φυσικής στο Ηράκλειο, με αίτημά τους να πραγματοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική, καθώς του Σεπτεμβρίου χάθηκε λόγω των καταλήψεων.

Οι καθηγητές παρέμειναν κλειδωμένοι έως τις 02:30 τα ξημερώματα, οπότε η Αστυνομία μπήκε στο ίδρυμα. Με παρέμβαση του Πρύτανη ωστόσο δεν έγιναν συλλήψεις φοιτητών, οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Ωστόσο ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες». «Η προσπάθεια των φοιτητών αυτών να επιβάλουν με βάναυσο τρόπο την λήψη συγκεκριμένης απόφασης από την γενική συνέλευση του Τμήματος παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας» αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης