Υπουργείο Παιδείας: Σε 7.505 ανήλθαν οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 19:17
Υπουργείο Παιδείας: Σε 7.505 ανήλθαν οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη
Εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, πέραν των προγραμματισμένων, για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρήζουν εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, οι επιπλέον πόροι, που θα προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών του υπουργείου, της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και της ειδικής γραμματείας του ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν πραγματοποιηθεί 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού- αριθμός προσλήψεων που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων- που στηρίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.

«Η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι διακριτή και αδιαμφισβήτητη» σχολίασε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών σ' ένα δημόσιο σχολείο που προάγει την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την αποδοχή της διαφορετικότητας συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 19:17